AVK zasuni sa PE krajevima za sistem potpuno zavarenih PE cevi

Sistem potpuno zavarenih PE cevi ima brojne prednosti, kao što su smanjeni rizik od curenja, laka ugradnja i dug vek trajanja. Sa AVK zasunima sa prethodno ugrađenim PE krajevima cevi možete da osmislite sistem potpuno zavarenih cevi prečnika do 630 mm.

Prednosti PE cevi u sistemu za vodosnabdevanje

U najvećem broju slučajeva, PE (polietilenske) cevi bolji su izbor od cevi napravljenih od tradicionalnih materijala, kao što su PVC ili liveno gvožđe. Pre svega, one omogućavaju sistem potpuno zavarenih cevi, bez vijaka ili mehaničkih spojeva, čime se smanjuje rizik od curenja i kvarova.

Proces fuzije i elektrozavarivanja daje spojeve koji su još jači od same cevi, a omogućava i da se cevi vare na površini zemlje, umesto u kanalima, zarad jednostavnije ugradnje. Pritom, PE cevi mogu da se ugrađuju i u kanale u kojima teren nije ravan. Nema potrebe za izravnavanjem zemljišta u kanalu, jer su PE cevi savitljive i mogu da se prilagođavaju terenu. Zatim, ne postoje posebni uslovi za vrstu podloge, a potrebno je i manje prostora u kanalu za ugradnju. PE cevi mogu i da se ugrađuju ispod nivoa vode i obično se koriste za oblaganje ili sanaciju puknutih cevi. Pored toga, ove cevi moguće je stisnuti, kako bi se privremeno zaustavio protok prilikom popravki. 

Radni vek za PE cevi

PE cevi imaju duzi vek trajanja u odnosu na cevi od tradicionalnih materijala. Ove cevi otporne su na koroziju, a nisu ni podložne oštećenjima ili ogrebotinama iz okoline. Za dodatnu otpornost, dostupne su PE cevi sa kućištem od polipropilena oko same cevi. PE cevi su lakše za transport i rukovanje jer su relativno lake. 

Postoji samo nekoliko nedostataka kod PE cevi – barem kod standardne upotrebe. Visoke temperature ili hlorisana voda mogu značajno da skrate vek trajanja PE cevi. Takođe, treba spomenuti da ove cevi nisu otporne na difuziju, pa aromatična jedinjenja poput benzina mogu da ispare kroz zidove cevi u posebnim okolnostima. U tim slučajevima, potrebno je koristiti cevi sa dodatnim zaštitnim slojem, npr. od polimera ili aluminijuma.

Sistem potpuno zavarenih PE cevi – do 630 mm sa AVK ventilima 

Prednosti upotrebe PE cevi su brojne, kao i upotrebe unapred namontiranih krajeva PE cevi kao dela vašeg sistema PE cevi. Što je najvažnije, ventili sa PE krajevima cevi biće sastavni deo sistema PE cevi. Neće biti spojeva gde postoje rizici od curenja, spojevi će biti jaki koliko i sama cev, a time i ostatak sistema. Ne postoji mogućnost otpuštanja vijaka koji bi mogli da uzrokuju curenje na spojevima i prirubnicama ukoliko dođe do sleganja zemlje oko ventila. 

Ista odobrenja za parametri zavarivanja za celokupni sistem

Kako bi se iskoristile sve prednosti ovog sistema, krajevi PE cevi na ventilu moraju da budu od istog PE materijala kao i PE cevi koje se koriste prilikom ugradnje. Kada se koristi isti PE materijal za ventile i cevi, mogu da se koriste isti parametri za zavarivanje svih spojeva, čime je moguće izbeći skupe greške prilikom ugradnje. Pored toga, ista odobrenja za PE cevi važiće za ceo sistem.

AVK zasuni sa PE krajevima mogu biti potpuno integrisani

Dizajn naših ventila omogućava montažu svih standardnih PE cevi. Prilikom upotrebe AVK ventila, možete da dobijete odobrenje koje pokriva celookupnu PE mrežu, uključujući i ventile. Dodatna dužina krajeva cevi ostavlja dovoljno prostora za dodatne varove, ukoliko je to potrebno. 

Potražnja za sistemima PE cevi porasla je zbog njihovih očiglednih prednosti. Usled globalnih klimatskih promena i nedostatka vode, ona se mora transportovati na velike udaljenosti, te je u porastu i potražnja za veoma dugim sistemima PE cevi. Kako bi se izašlo u susret ovoj potražnji, AVK zasuni sa PE krajevima cevi za vodosnabdevanje dostupni su za prečnike cevi od 75 do 630 mm:

36/80-116 zasuni sa PN16 SDR11 krajevima cevi
36/80-126 zasuni sa PN10 SDR17 krajevima cevi

AVK zasuni novog dizajne – čvrsti kao sama cev 

U našem proizvodnom procesu, komad PE cevi standardnog prečnika prislanja se direktno na utorni kraj ventila, a utori, zajedno sa čaurom oko spoja između ventila i cevi, osiguravaju položaj PE materijala i čvrstu i elastičnu vezu tokom celog veka trajanja cevovoda. Spojevi su osigurani steznim crevom za zaštitu od korozije. 

AVK zasuni za siguran izbor

Potpuna i prava šupljina osigurava minimum gubitka pritiska i omogućava bušenje pod pritiskom. Pritom, naš poznat otporan dizajn, vrhunske gumene komponente i jak spoljašnji sloj prestavljaju pouzdano i ekonomično dugotrajno rešenje, razvijeno od strane naše kompanije.

AVK ventili prave se u skladu sa najvišim standardima i poseduju odobrenja za upotrebu za pijaću vodu širom sveta, uključujući zaštitni sloj, gumu i mesingane delove, kao i sam ventil. AVK ventili predstavljaju održivo rešenje, prvenstveno zbog visokog kvaliteta i trajnosti, ali i zbog održivog procesa prizvodnje.

Pogledajte priručnik u kome se nalazi kratko objašnjenje navedenog.

VIDEO

Zasuni za potpuno integrisani PE cevni sistem

Pridružite se obilasku naše fabrike u kojoj proizvodimo AVK zasune sa PE krajevima.
Naša web-stranica koristi kolačiće za statičke analize, kako bi unapredila našu web-stranicu i služila vam optimalno. Posetom naše web-stranice, pristajeteda naša ili treća strana koristi kolačiće kako je opisano u našoj politici kolačića i privatnosti.