Obujmice za inkapsulaciju za potrebe popravke naglavaka i zidova cevi

Hydro Stop, Hydro Fast i Hydro Smart obujmice za inkapsulaciju su idealne za izvođenje bezbednih i trajnih popravki na sistemima pod pritiskom.

Obujmice za inkapsulaciju koriste se za izvođenje bezbednih i trajnih popravki svih vrsta cevi i spojeva cevi dok se sistem cevovoda nalazi pod pritiskom. Hydro-Cos, novi član AVK Grupe, razvio je široku paletu univerzalnih i namenskih obujmica za popravku naglavaka i zidova cevi, a takođe je u mogućnosti da ponudi u potpunosti prilagođena rešenja za svaki problem sa curenjem.

Renomirana rešenja u popravkama cevi

Kompanija Hydro-Cos je osnovana pre tridesetak godina u južnoj italijanskoj pokrajini Apuliji i specijalizovana je za proizvodnju fitinga za cevovode. Regija Apulije oduvek se suočavala sa problemima u vodosnabdevanju zbog hidrogeoloških karakteristika kojima se odlikuje, budući da propusnost tla uzrokuje nedostatak površinskih voda i samim tim velike probleme za poljoprivredu. 

Hydro-Cos je mala porodična kompanija koja je u potpunosti predana rešavanju ovog problema. Kompanija proizvodi visokokvalitetne obujmice za vršenje popravki za sprečavanje gubitka vode i tokom godina je stekla iscrpno stručno znanje („know-how“) i reputaciju kada su u pitanju standardne obujmice za inkapsulaciju i rešenja prilagođena svim problemima sa curenjem.  

Tokom 2020. godine, kompanija Hydro-Cos je postala član AVK Grupe, budući da njena paleta obujmica za inkapsulaciju i ostalih cevnih fitinga na savršen način upotpunjuje AVK paletu proizvoda.

Dizajn obujmica za inkapsulaciju

Standardne obujmice za inkapsulaciju izrađuju se od fabrikovanog ugljeničnog čelika sa epoksidnim premazom koji se spaja procesom fuzije, pri čemu su premaz i gumene zaptivke koje dolaze u dodir sa vodom WRAS odobrene. 

Dizajnirane su sa prirubničkim izlazom koji je pogodan za urezivanje navoja dok se sistem nalazi pod pritiskom i drenažu vode, kao i kao i ispusnim ventilom za ispuštanje vazduha u poslednjem koraku montaže. Ušice za podizanje su integrisane u ojačano kućište.

Pored značajno velikog raspona veličina do DN2000, obujmice mogu biti isporučene sa kućištem od nerđajućeg čelika i/ili sa pričvršćivačima od nerđajućeg čelika, za veći nazivni pritisak, do veličine DN3000, pa čak i sa prilagođenim dizajnom.

Hydro Stop univerzalne obujmice za inkapsulaciju za potrebe popravke naglavaka i zidova cevi

Univerzalne obujmice za inkapsulaciju Hydro Stop su obujmice široke tolerancije koje su pogodne za spajanje cevi izrađenih od različitih cevnih materijala i dostupne su u varijantama koje su namenjene popravkama naglavaka cevi, kao i popravkama zidova cevi. 

  • Hydro Stop obujmice za inkapsulaciju naglavaka cevi sa oblikovanim kućištem obuhvataju i zaptivaju sve vrste naglavaka cevi, uključujući spojeve koji povezuju dve cevi izrađene od različitih materijala i ostatke od prethodno vršenih popravki. Za više detalja pogledajte: AVK serija 8001/0.
  • Hydro Stop obujmice za inkapsulaciju cevi sa ravnim telom obuhvataju i zaptivaju curenje na zidovima cevi. Lakše su od obujmica za naglavke. Za više detalja pogledajte: AVK serija 8001/2.    

Obe vrste nude toleranciju spoljašnjeg prečnika cevi od 30 mm do DN450 i 40 mm od DN500. Široka tolerancija omogućava veliku fleksibilnost ukoliko spoljašnji prečnik cevi nije precizno izmeren, kao i bezbednu montažu čak i u slučajevima ovalnih ili oštećenih cevi. Obe vrste omogućavaju ugaono odstupanje do ±4° pre ili nakon montaže.

Hydro Fast namenske obujmice za inkapsulaciju za potrebe popravke naglavaka/cevi

Obujmice za inkapsulaciju Hydro Fast imaju toleranciju spoljašnjeg prečnika cevi do 10 mm i namenski se izrađuju za određene cevne materijale. Dostupne su varijante za sve cevne materijale, kao i za potrebe popravke naglavaka cevi i zidova cevi. 

  • Hydro Fast obujmice za inkapsulaciju naglavaka cevi sa oblikovanim kućištem obuhvataju i zaptivaju naglavke kojima se povezuju dve cevi izrađene od istog materijala. Za više detalja pogledajte: AVK serija 8002/0.
  • Hydro Fast obujmice za inkapsulaciju cevi sa ravnim kućištem obuhvataju i zaptivaju blago neporavnate lomove na zidovima cevi. Za više detalja pogledajte: AVK serija 8002/2.

Laki i kompaktni dizajn je idealan za krhke cevi i ograničen prostor na mestu radova, a omogućeno je i ugaono odstupanje do ±6° pre ili nakon montaže, čime se obezbeđuje velika fleksibilnost.

Hydro Smart namenske obujmice za inkapsulaciju naglavaka cevi malih promera

  • Obujmice za inkapsulaciju naglavaka cevi  imaju kućište oblikovano tako da može da obuhvati naglavke cevi kojima se povezuju dve cevi izrađene od istog materijala. Može ih montirati jedan operater, što je velika prednost ukoliko je prostor za rad ograničen.
  • Nemaju izlaz za prirubnicom, ali su ali su veoma slične Hydro Fast obujmicama. Za više detalja pogledajte: AVK serija 8003/0.

ANIMACIJA

Obujmice za inkapsulaciju

Upoznajte naš asortiman obujmica za inkapsulaciju i saznajte sve o njihovim funkcionalnostima i prednostima.

Preuzimanje brošura

Obujmice za inkapsulaciju

Upoznajte naš asortiman obujmica za inkapsulaciju i pročitajte tri primera koji pokazuju rešenja izazova sa kojima su se suočili naši kupci.