Sakupljanje

Sakupljanje otpadnih voda se obično odvija potpomognuto gravitacijom, iz domaćinstava i industrije, odakle se otpadne vode odvode do pumpnih stanica i upumpavaju u postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.  

Postoje dva glavna sistema za sakupljanje otpadnih voda: sistemi za sakupljanje u kombinaciji sa kanalizacijom  i sistemi sa separatnim skupljanjem kanalizacije i  kišnice. Kombinovana kanalizacija prenosi otpadne vode iz privatnih domaćinstava i kompanija,kao  i kišnicu putem iste cevi. Mnogi novi sistemi za sakupljanje imaju zasebnu kanalizaciju za otpadne vode i za kišnicu.

Kišnica se sakuplja u kanalizaciji i vodi direktno do crpnih stanica ili do rezervoara za skladištenje kišnice gde se kasnije meša sa otpadnim vodama. Budući da je količina kišnice nepredvidiva, može biti neophodno čuvati kišnicu ili u bazenima smeštenim van grada ili u rezervoarima za atmosfersku vodu unutar postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Tako se lakše kontroliše protok kišnice dok se meša sa otpadnim vodama kad postrojenje ima kapacitete za preradu kišnice.

Za sakupljanje otpadnih voda, kompanija AVK nudi zasune, nepovratne ventile, nožasto/tablaste zasune, vazdušne ventile, spojnice, adaptere, reparaturne spojnice, ogrlice, fitinge i prateću opremu.

Preuzimanje brošura

Obrada otpadnih voda

Steknite potpuni uvid u naše ventile i pomoćnu opremu za obradu otpadnih voda, uključujući i sve podatke o njihovim svojstvima i prednostima