AVK International A/S - Balkan
Pretraživač Proizvoda

Sakupljanje

Sakupljanje otpadnih voda se obično odvija potpomognuto gravitacijom, iz domaćinstava i industrije, odakle se otpadne vode odvode do crpnih stanica i upumpavaju u postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. 

Postoje dva glavna sistema za sakupljanje otpadnih voda: sistemi za sakupljanje u kombinaciji sa kombinovanom kanalizacijom i sistemi za sakupljanje sa zasebnom kanalizacijom za kišnicu i otpadne vode. Kombinovana kanalizacija prenosi otpadne vode iz privatnih domaćinstava i kompanija i kišnicu istom cevi. Mnogi novi sistemi za sakupljanje imaju zasebnu kanalizaciju za otpadne vode i za kišnicu.

Kišnica se sakuplja u kanalizaciji i vodi direktno do crpnih stanica ili do rezervoara za skladištenje kišnice gde se kasnije meša sa otpadnim vodama. Budući da je količina kišnice nepredvidiva, može biti neophodno čuvati kišnicu ili u bazenima smeštenim van grada ili u rezervoarima za atmosfersku vodu unutar postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Tako se lakše kontroliše protok kišnice dok se meša sa otpadnim vodama kad postrojenje ima kapacitete za čišćenje kišnice.

Za sakupljanje otpadnih voda, kompanija AVK nudi protočne ventile, nepovratne ventile, zasune i nožaste zasune, vazdušne ventile, spojnice, adaptere, reparaturne spojnice, ogrlice, fitinge i prateću opremu.