Distribucija vode

Nakon prerade vode u postrojenju za tretman voda, voda se ispumpava ka korisnicima putem široke vodovodno distributivne mreže. Ova mreža je napravljena od različitih vrsta cevnih materijala, uglavnom od duktila, PVC-a, čelika ili polietilena. 

Vodovodno distributivna mreža uglavnom radi na relativno niskom pritisku, ali pritisak vode može varirati jer pritisak treba biti dovoljno visok kako bi voda stigla do korisnika koji žive u visokim oblastima u odnosu na pumpnu stanicu. U planinskim oblastima vodovodno distributivna mreža se deli u zone pritiska koje su razdvojene stanicama za redukciju pritiska, zasunima  i nepovratnim ventilima.  

Za distribuciju vode kompanija AVK nudi različite vrste ventila i prateće opreme pogodne za sve vrste cevnih materijala i radnih pritisaka, kao što su: zasuni, centrični i dvostruki ekscentrični leptir ventili, nepovratni ventili, ventili sa plovkom, servisne ventile i ogrlice, vazdušne ventile, spojnice i prirubničke adaptere, reparaturne spojke, fitinge, ulične kape i ugradbene garniture. Uz to, nudimo širok asortiman požarnih hidranata za upotrebu iznad nivoa zemlje i za podzemne instalacije.

 

PREUZIMANJE BROŠURA

Vodosnabdevanje

Steknite potpuni uvid u naše ventile, hidrante i pomoćnu opremu za vodosnabdevanje, uključujući i sve podatke o njihovim svojstvima i prednostima
Naša web-stranica koristi kolačiće za statičke analize, kako bi unapredila našu web-stranicu i služila vam optimalno. Posetom naše web-stranice, pristajeteda naša ili treća strana koristi kolačiće kako je opisano u našoj politici kolačića i privatnosti.