Niels Aage Kjær proslavlja svoju 50-tu godišnjicu rada

Čestitamo našem CEO i vlasniku Niels Aage Kjær koji će proslaviti svoju 50-tu godišnjicu rada ove godine 01-06-2020

Pre 50 godina, Niels Aage Kjær je preuzeo AVK od svog oca, Aage Valdemar Kjær-a. Tokom godina, on je transformisao AVK od male radionice do uspešne svetske grupacije.

Niels Aage Kjær je rođen i odrastao u Galtenu, Danska. Već od svoje mladosti je pomagao svom ocu i radionici, a počeo je kao pomoćnik, pre početka studija. 1967, diplomirao je na Tehničkom Koledžu u Odenzeu, kao inženjer.

Prvog Juna 1970, Niels Aage Kjær i njegov otac su postali poslovni partneri. Nažalost, njegov otac je preminuo samo nedelju dana kasnije. U to vreme, AVK je bila mala radionica sa samo tri zaposlena koji su proizvodili rashladne sisteme i sprovodili vodovodne radove u lokalnoj zajednici. 1970, Niels Aage Kjær je razvio prvi AVK ventil za vodosnabdevanje, i napravio prvu fabriku u Galtenu.

Svojim energijom i entuzijazmom, Niels Aage Kjær je uspeo da pretvori malu, lokalnu radionicu u globalnu grupaciju. Danas, AVK je je vodeći proizvođač ventila, fitinga za vodu i industriju, sa fabrikama i prodajnim kompanijama širom Sveta. Dodatno, AVK je takođe postao važan činilac u razvoju zelenih rešenja, čiste pijeće vode i efektivnih i održivih rešenja.

Sedište AVK je i dalje locirano u Galtenu, ali danas, kompanija zapošljava više od 4300 radnika u više od 100 kompanija širom sveta.

Tokom prethodnih par godina, razvoj AVK se ubrzava putem brojnih strateških akvizicija – strategije koja će nastaviti da oblikuje budućnost. AVK je kompanija koju karakteriše konstantan razvoj, koji zapravo može biti povezan sa ličnom energijom i entuzijazmom Niels Aage Kjær-a. On je harizmatičan lider, vešt preduzetnik i poslovan čovek, a u isto vreme čovek snažne volje i istrajnosti.

Vrednosti kao kvalitet, inovativnost, kontinuitet i blizak odnos sa kupcima su bile temelj male radionice od pre sedamdeset godina, ali one i danas prožimaju kompaniju i nastaviće da oblikuju budućnost AVK.

Tokom godina, Niels Aage Kjær je dobio brojna priznanja, između ostalog, Red Danneborg 2010. Ali uprkos svim tim uspesima, ovo nije samo stvar odela i kravate. Baš suprotno, on i dalje voli da obuče žuti bezbednosni prsluk i bezbednosne naočare, i prošeta kroz jednu od mnogih fabrika – nazad, tamo gde je sve počelo. Veoma je ponosan na AVK proizvode  vrhunskog kvaliteta, ali još uvek nađe vremena da porazgovara sa svojim zaposlenima. S toga, tokom godina, AVK i ne manje Niels Aage Kjær su uspevali da privuku vešte radnike, pa stoga postoji međusobno poštovanje i interes za dobrobit AVK.

Pored njegovog uspeha kao poslovnog čoveka, okruženje je visoko na agendi Niels Aage Kjær-a. Radio je sa WWF i doprineo većem  fokusiranju na rastuću potrošnju plastike kao i na potrebu za boljim upravljanjem i recikliranjem plastike u Danskoj – tema koja je takođe uključena i na AVK agendu. 

Niels Aage Kjær I njegova žena Ellen Margrethe Kjær dele zajedničku pasiju prema umetnosti. Ova pasija je veoma primetna posetiocima AVK Holdinga u Søndergade u Galtenu, kao I AVK Akademiji i Centru za Posetioce u Skovby. Tokom mnogo godina, AVK je takođe bio ponosni sponsor umetnosti, kulturi i sportu u lokalnoj zajednici. U slobodno vreme, on uživa igrajući golf na AVK golf terenu u Silkeborg - Ry Golf Clubu, a kada vreme to dozvoli, uživa u plovidbi na jezerima Silkeborga.
 
Zbog COVID-19, planirani prijem I proslava za poslovne partnere i zaposlene je pomerena za Juni 2021.