AVK Grupa pokreće novu kompaniju pod imenom AVK Smart Water

Ugrađivanjem inteligentnih rešenja u bazične proizvode, nova kompanija u okviru Grupe ima za cilj pametno, buduće upravljanje industrijom vode putem podataka, kao i da sa sigurnoću obezbedi opstanak na vrhu digitalnog talasa. Prva rešenja biće predstavljena na leto. 15-03-2020

Više digitalizovanog poslovanja je godinama predstavljalo željeni cilj za AVK. Prema Generalnom Direktoru nove kompanije, Lars Bo Kristensenu, ovo je upravo šta AVK Smart Water teži da dostigne.

“Razvojem novih, digitalnih, inteligentnih rešenja kao dodatak bazičnim proizvodima, kao što su ventili I hidranti, omogućujemo monitoring celokupne distributivne mreže. Ostvarivanjem boljeg pregleda stanja mreže, znanje koje dobijamo omogućava nam optimizaciju I održavanje mreže I smanjenje gubitaka. Takođe, ovo će nam dati uvid u parametre kao što su pritisak u distributivnom sistemu i poziciju ventila.” 

Kombinovanje veština u okviru IT razvoja, data i elektronike 

Tim će uglavnom činiti razvojni stručnjaci u okviru IoT  rešenja (Internet of Things) , koja zahtevaju veštine kao što su IT razvoj, data I elektronika.  

Prva rešenja spremna za leto 2020 

Lars Bo Kristensen očekuje da će prva rešenja kompanije AVK Smart Water biti uskoro spremna: “Radimo na ovome već neko vreme,  na nekoliko preliminarnih projekata, I  očekujemo da će prva rešenja biti spremna do leta. Trenutno radimo na pilot projektima.”

Kako napredujemo, tako će kupci moći da kupe smart ventile i hidrante preko svojih uobičajenih snabdevača ventila.

AVK Grupa vidi veliki poslovni potencijal u implementaciji digitalnih rešenja. Kako je potvrdio CFO Grupe , Lars Kudsk, prilikom podošenja poslednjeg izveštaja Grupe: “Postoji značajan potencijal za rast ukoliko proširimo proizvodni program na inteligentna rešenja, a ova oblast zadobija sve veću pažnju sada, takođe I sa stanovištva investicija. Zahtevi za inteligentnim rešenjima u oblasti vode, kako u Danskoj a posebno globalno, su fantastični.” Izjavio je u Decembru za CleantechWatch.

 

Preuzimanje

Inteligentno upravljanje pritiskom

Voda je ograničen resurs koji moramo zaštititi i koristiti s ogromnim obzirom.