Izveštaj o Održivosti

UN su usvojile 17 Ciljeva Održivog Razvoja (COR) kreiranih da usmerava svet u pravcu veće održivosti. U AVK , prepoznajemo održivost – i COR – kao vitalan značaj, i činimo sve kako bismo bili što bolji u ovoj oblasti. 17-01-2020

Dodatno sa ovim finansijskim izveštajem za 2018/19, objavili smo izveštaj o održivosti. Sa fokusom na socijalnoj odgovornosti i UN COR, izveštaj sadrži informacije o našoj misiji, poslovnom modelu I upravljanju snabdevačima, kao i naše inicijative za podršku globalnim ciljevima. Sa našim proizvodima i uslugama, mi činimo deo oslonca ispravne i održive vodne infrastrukture, i usredsređeni smo identifikovanju oblasti poboljšanja na način na koji naše poslovanje doprinosi našoj okolini.

Neke od AVK inicijativa vezanih za COR su

  • Svetski Dan Vode , takmičenje za naše kupce i poslovne partnere, u slavu projekata sa pozitivnim uticajem na vodu , kanalizaciju I okruženje.
  • Edukativna podrška kroz inicijativu o letnjoj školi vode , u kooperaciji sa Arhus Univerzitetom I vodećim danskim kompanijama u oblasti vode.
  • Stalni focus na re-upotrebu otpadnog materijala iż naše proizvodnje sa ciljem dostizanja nultog otpada za deponije.  Želimo ostvariti mogućnost i to smo postavili  kao cilj, da odpad I nus proizvodi iz naše proizvodnje kao i administracije, postanu deo kružne ekonomije.
  • Izveštavanje o potrošnji energije za svaku AVK kompaniju, praćeno formulisanjem ciljeva za unapređenje. Glavni cilj je održavanje nivoa potrošnje vode i energije uprkos povećanju proizvodnje.
Kao globalni lider na tržištu mi preuzimamo globalnu i lokalnu odgovornost, i na nivou Grupe imamo jasno definisanu politiku bezbednosti, okoline, etike i kvaliteta.
 
Dva puta godišnje mi ćemo objavljivati izveštaj o dostignićima našeg rada sa COR i održivosti u okviru cele AVK Grupe. Izveštaj će biti baziran na prikupljenim podacima i ispunjenosti definisanih ciljeva.
 

Preuzimanje

AVK Izveštaj o Izdržovosti za 2022-2023

Održivost i fokus na reciklaži nus-proizvoda su duboko utemeljeni u našoj DNK i uvek su uticali na način sprovođenja našeg poslovanja.