AVK kompanija pripojila je norveškog proizvođača poklopaca šahtova, kompaniju Furnes Jernstøperi

Sa zadovoljstvom objavljujemo akviziciju 100% deonica norveške kompanije Furnes Jernstøperi AS, od strane AVK kompanije. 04-04-2019

Sedište kompanije Furnes Jernstøperi AS (Furnes) nalazi se u Stangeu u Norveškoj. Godišnji konsolidovani promet kompanije iznosi 300 miliona NOK (30,6 miliona evra). U vlasništvu kompanije Furnes je i danska kompanija Randers Jernstøberi A/S koja se nalazi u Randersu u Danskoj.

Furnes kompanija osnovana je 1958. u Brumundalu u Norveškoj i, tokom godina, proširila se u vodeću livnicu kanalizacionih poklopaca od duktilnog  i sivog liva, koji se prodaju uglavnom u Skandinaviji. Proizvodi kompanije Furnes upotpuniće paletu proizvoda kompanije AVK, a savremena tehnologija livenja koja se primenjuje u kompaniji Furnes preneće se i na AVK Grupu, čime će stvoriti jedinstvenu celinu sa postojećim livnicama u Kini i Australiji.

Kompanija Furnes nastaviće da posluje kao zasebna kompanija, pod nepromenjenom upravom. 
Želimo dobrodošlicu kompaniji Furnes u AVK Grupu.

Sleva nadesno: Oddbjørn Maurdalen – generalni direktor kompanije Furnes Jernstøperi, Lars Kudsk – finansijski direktor AVK Grupe, Harald Rune Øyhovden – direktor kompanije Furnes i predstavnik porodice i Morten Sæderup Nielsen – direktor AVK Grupe.