Zastita vecih zgrada od poplava nakon proloma oblaka

Ekonomična i fleksibilna bajpas pumpa koja ne zauzima mnogo prostora izrađena je da pomogne u zaštiti velikih zgrada, poput kompanija, škola i stambenih zajednica, od poplave nastale usled proloma oblaka.

Kompanije COWI i Grundfos su se udružile u izradi ovog novog rešenja koje je već primenjeno na jednu školu i jednu veliku centralu sa podacima u Kopenhagenu. Ovo rešenje je osmišljeno da bi se napravila zaštita od prodora vode u podrumske prostorije i povratnog toka iz kanalizacione mreže bez prekida snabdevanja vodom, a za to su korišćeni i ventili kompanije AVK.

Bajpas pumpa se sastoji od dve pumpe i na svakoj od dve cevi za visoki pritisak postavljen je DN150 AVK nepovratni kuglasti ventil kako bi se sprečio povratni tok. Dve cevi za visoki pritisak su povezane sa glavnom cevi koja se može zatvoriti pomoću električno aktiviranog nožastog zasuna AVK ili zasuna AVK.

Prezentaciju kompanije COWI o novom rešenju možete pročitati ovde.

Pregled

Kuglasti odbojni ventili

Kuglasti odbojni ventili često predstavljaju prvi izbor za upotrebu kod pumpnih stanica koje se retko obilaze, pošto zahtevaju ograničeno održavanje, i to obično ako kugla pravi buku usled nedovoljnog kapaciteta pumpe ili hidrauličkog udara. 

Preuzimanje brošura

Obrada otpadnih voda

Steknite potpuni uvid u naše ventile i pomoćnu opremu za obradu otpadnih voda, uključujući i sve podatke o njihovim svojstvima i prednostima