Obiman projekat efikasnog upravljanja vodosnabdevanjem vodi do uštede od milion dolara

Gruzijska kompanija za vodosnabdevanje i distribuciju električne energije Georgian Water and Power (GWP) je izabrala kompaniju AVK International za isporuku više od 500 ventila za smanjenje pritiska kako bi se znatno poboljšalo i efikasno upravljalo vodosnabdevanjem.

Kritični gubitci od oko 70% i uregionu Tbilisijaje prouzrokovalo porast inicijative za smanjenje gubitaka. Sada je GWP odlučio da krene putem potpune efikasnosti u upravljanju snabdevanjem, I 150 PRV koji su prethodno bili instalirani su zamenjeni novim AVK ventilima , I dodatkom novih 350 PRV.  Očekivana ušteda u proizvodnji vode je visa od šest miliona USD.

Pitanja kvaliteta

Isporučujemo veoma kvalitetna rešenja, tako da što se tiče naših cena, nismo uvek u mogućnosti da se takmičimo sa najjeftinijim opcijama. Međutim, od početka je bilo jasno da GWP zahteva visok kvalitet i posvećenu podršku, a nakon tehničkih razgovora sa našim stručnjacima, ta kompanija je shvatila prednosti ventila kompanije AVK.

Upravljanje pritiskom za smanjenje gubitaka

Upravljanje pritiskom donosi mnoge koristi, a većina njih se odnosi na maksimalno smanjenje gubitka vode. Korist takođe imaju potrošači i vodovodna preduzeća, a povećava se i održivost.

Pokazalo se da upravljanje pritiskom efikasno smanjuje isticanje vode u sistemu i samim tim i količinu neprihodovane vode. Tako se povećava energetska efikasnost i smanjuju troškovi rada i održavanja. Upravljanje pritiskom pomoću ventila za smanjenje pritiska može stvarno napraviti razliku i osim uštede na proizvedenoj i pumpanoj vodi, može, na primer, povećati zadovoljstvo potrošača maksimalno smanjenim poremećajima u vodosnabdevanju. Glavna korist od upravljanja pritiskom u regionu Tbilisija je naročito mogućnost kontrolisanja prekomernog pritiska koji se javlja kada voda protiče iz visoko postavljenog rezervoara.

Smanjena distribuirana količina vode i manje havarija

Nakon instalacije 235 od ukupno 500 ventila za smanjenje pritiska, vidljivi su značajni rezultati. Ukupna distribucija vode u području snabdevanja je smanjena za sedam odsto u odnosu na prošlu godinu, a potrošnja električne energije za obradu i distribuciju vode je smanjena za oko 10 odsto. Takođe je smanjen rizik od hidrauličkog udara, a zabeleženo je i smanjenje pucanja cevi za 25 odsto. Pumpana voda je smanjena za 76.000 m³ dnevno, što znači da sada GWP uštedi 27.740.000 m³ vode godišnje.

Ušteda u milionima USD

Nakon instalacije svih 500 ventila za smanjenje pritiska, GWP očekuje da će se količina pumpane vode smanjiti za 58.000.000 m³ godišnje. S obzirom na to da ukupni procenjeni troškovi proizvodnje jednog kubnog metra vode u Tbilisiju iznose oko 0,11 USD, samo u proizvodnji ove količine vode biće ušteđeno gotovo 6,4 miliona USD godišnje. Impresivni brojevi koji su nadohvat ruke gruzijskom vodosnabdevaču i potrošačima u Tbilisiju.Kritični gubitci od oko 70% i uregionu Tbilisijaje prouzrokovalo porast inicijative za smanjenje gubitaka. Sada je GWP odlučio da krene putem potpune efikasnosti u upravljanju snabdevanjem, I 150 PRV koji su prethodno bili instalirani su zamenjeni novim AVK ventilima , I dodatkom novih 350 PRV.  Očekivana ušteda u proizvodnji vode je visa od šest miliona USD.

Preuzimanje brošura

Inteligentno upravljanje pritiskom

Voda je ograničen resurs koji moramo zaštititi i koristiti s ogromnim obzirom.