Spoljašnja požarna zaštita

Sistemi protivpožarne zaštite na otvorenom su neophodni u industrijskim zonama gde lako može doći do požara. Na takvim mestima se odvijaju razni procesi uz često prisustvo zapaljivih materijala. Zato tu postoji velika potreba za ovakvim sistemima. 

Za protivpožarnu zaštitu na otvorenom čuveni hidranti kompanije AVK odobreni po UL/FM-u omogućavaju brzo i delotvorno držanje požara pod kontrolom pre nego što se sasvim otrgne kontroli. Hidrantima se može rukovati direktno putem prikačenog creva, vodenog topa ili ih profesionalni vatrogasci mogu koristiti kao mesto na kom će dobiti vodu. 

Suvocevni hidranti primarno su dizajnirani za oblasti u kojima se javlja mraz, gde se vodovodne cevi u zemlji nalaze ispod linije zamrzavanja. Hidranti sa vodom u nadzemnoj cevi su prvenstveno dizajnirani za oblasti u kojima nema mraza. Hidranti sa vodenim topom prvenstveno se koriste u hemijskim i petrohemijskim postrojenjima, u rafinerijama, skladištima goriva, na aerodromima i u drugim postrojenjima sa velikim količinama zapaljivih tečnosti koje predstavljaju opasnost od požara.

Naravno, kompanija AVK nudi zasune UL/FM odobrene, kao i post indikatore i prateću opremu za protivpožarnu zaštitu na otvorenom. 

Preuzimanje brošura

Protivpožarna zaštita

Steknite potpuni uvid u naše ventile, hidrante i pomoćnu opremu za protivpožarnu zaštitu, uključujući i sve podatke o njihovim svojstvima i prednostima