Naša priča

Od lokalne radionice do globalnih visina

Godine 1941. Aage Valdemar Kjær osnovao je AVK kao lokalnu mašinsku radionicu. Glavni zadatak poslovanja je bila proizvodnja kompresora za rashladne uređaje i rashladnih postrojenja za klijente širom Danske.
Njegova vodeća načela bila su kvalitet, kontinuitet I blizak odnos sa klijentima. On je znao da su proizvodi dobri, pa je mogao da ponudi obimnu garanciju za svoje proizvode. Ta vodeća načela su bile važne vrednosti, koje sam preneo prilikom preuzimanja njegove mašinske radionice 1970. godine

Ove vrednosti su učinile da se AVK razvije od lokalne firme sa 5 zaposlenih , u Grupu sa preko 4.800 zaposlenih, snabdevajući kupce širom sveta.

Naš Expect…AVK koncept brenda nam pomaže da dostignemo još i viši nivo. Moramo očekivati više od sebe samih i pružati proizvode i usluge koji ispunjavaju i prevazilaze očekivanja naših klijenata. Upravo zbog toga očekujem da će svaki zaposleni širom sveta dati sve od sebe u cilju dostizanja tog cilja.

Vodeća načela i povezanost sa prošlošću moraju predstavljati osnovu naših načela u budućnosti. Na ovaj način, AVK će predstavljati siguran izbor u godinama koje dolaze.

Niels Aage Kjær
Predsednik uprave AVK Holdinga

 
 

AVK osvaja međunarodno tržište

Priču o kompaniji AVK započeo je Aage Valdemar Kjær, koji je otvorio lokalnu mašinsku radionicu, a njegovi inicijali se danas mogu videti na mnogobrojnim ventilima, hidrantima i pratećoj opremi širom sveta. Njegov sin, Niels A. Kjær, je 1970. godine napravio prvi zasun i tako je započela proizvodnja ventila.

Tokom sedamdesetih godina potražnja je brzo rasla, a proizvodi su izvoženi u Norvešku, Švedsku, Finsku, Holandiju, Nemačku, Austriju, Švajcarsku, Italiju i Ujedinjeno Kraljevstvo. Započeta je i proizvodnja gume u kompaniji AVK GUMMI A/S u Danskoj.

Do kraja devedesetih godina kompanija AVK je kupila brojne fabrike i prodajne centre u Francuskoj, Holandiji i Južnoafričkoj Republici, a prodajni centri otvoreni su i u Hong Kongu, Poljskoj i na Filipinima. AVK danas izvozi svoje proizvode i u Saudijsku Arabiju, na Daleki istok, u Francisku, Belgiu, Španiju, Portugal, Mađarsku, Kanadu, Južnoafričku Republiku, Latinsku Ameriku, Australiju, baltičke države, Izrael, Grčku, Hrvatsku, Sloveniju, Češku, Bugarsku i Slovačku.

1941

Aage Valdemar Kjær osnovao je kompaniju AVK Maskinfabrik A/S u Galtenu.

1970s

Sopstvena proizvodnja gume započeta je u kompaniji AVK GUMMI A/S. Osnovana je fabrika u Ujedinjenom Kraljevstvu i prodajni centri u Danskoj i Holandiji.

1980s

Fabrike ventila osnovane su u Danskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Saudijskoj Arabiji. Preuzeta je fabrika u Danskoj, koja se danas zove AVK Tooling A/S, a osnovana je i kompanija Flonidian Gas Division A/S u Danskoj. Osnovani su i prodajni centri u Ujedinjenom Kraljevstvu i Norveškoj.

1990s

Osnovane su fabrike u Poljskoj i Australiji, a preuzete su i kompanije u Ujedinjenom Kraljevstvu, Holandiji i Francuskoj. Osnovani su prodajni centri u Belgiji, Francuskoj, Španiji, Južnoafričkoj Republici, Hong Kongu, Poljskoj i na Filipinima. Sklopljeni su ugovori o licenci.

AVK osvaja svetsko tržište

Deset godina nakon početka ovog milenijuma, kompanija AVK izvozi svoje proizvode u Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Kambodžu, Kazahstan, na Kosovo, u Bosnu i Hercegovinu i Tursku. Preuzete su i nove kompanije u Danskoj, Švedskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Holandiji, Češkoj, Italiji, Brazilu i Indiji, uključujući i udeo u jednoj japanskoj kompaniji.

Tokom narednih godina, sve do danas, akcenat je na velikim investicijama i akvizicijama, uključujući brojne akvizicije u Nemačkoj, Španiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji, Brazilu, Južnoafričkoj Republici i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

2000s

Dvehiljadite: osnovana je fabrika u Kini. Velike akvizicije obavljene su u Danskoj, Nemačkoj, Holandiji, Češkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Švajcarskoj, Maleziji i Japanu. Prodajni centri osnovani su u Švedskoj, Nemačkoj, Italiji, Brazilu, Kini i Indiji.

2010s

Osnovane su fabrike u Indiji, Kazahstanu i Brazilu, kao i kompanija AVK Advanced Castings u Kini. Velike akvizicije obavljene su u Nemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Španiji, Italiji, Australiji, Južnoafričkoj Republici, Brazilu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

2024

AVK Grupa sada broji preko 4.800 zaposlenih i preko 100 kompanija.

>>

Naša kompanija u potpunosti je usmerena na razvoj još inteligentnijih, efikasnijih i održivijih rešenja.