AVK International A/S - Balkan
Pretraživač Proizvoda

Transport vode

Transport vode iz objekata za njeno čuvanje do distributivnih mreža vrši se kroz cevovode za prenos vode. Pritisak se stvara ili putem gravitacije ili putem povezanih crpnih stanica. Voda se usmerava iz izvora, kao što je rezervoar, do postrojenja za prečišćavanje vode i potom se uglavnom upumpava u radne rezervoare i distributivne mreže do privatnih domova i kompanija.

Za cevovode za prenos vode uglavnom se koriste betonske cevi, cevi od duktila, čelične cevi ili cevi od plastične mase ojačane staklom (GRP)/od staklom ojačane epoksidne smole (GRE). Za cevovode manjih dimenzija mogu se koristiti plastične cevi, na primer od polietilena velike gustine (HDPE). 

Postoje razni razlozi vezani za istoriju i dizajn zbog kojih pojedini organi vlasti i inženjeri savetnici preferiraju određene tipove i dizajn ventila. Neki dizajneri su zadovoljni protočnim ventilima, a drugi leptir ventilima, a u svakoj kategoriji ventila postoji nekoliko opcija dizajna. Izbor ventila može zavisiti od primene specifične za projekat, kao i od dostupnosti različitih klasa pritiska. Za transport vode, kompanija AVK nudi širok asortiman protočnih ventila, centričnih i dvostrukih ekscentričnih leptir ventila, vazdušnih ventila i nepovratnih ventila, kao i spojnica, reparaturnih spojnica i dodatne opreme.