AVK International A/S - Balkan
Pretraživač Proizvoda

Distribucija vode

Kad se voda prečisti u postrojenju za prečišćavanje vode, ispumpava se ka korisnicima putem široke vodno distributivne mreže. Ova mreža je napravljena od različitih vrsta cevnih materijala, uglavnom od duktila, PVC-a, čelika ili polietilena. 

Vodno distributivna mreža uglavnom radi pri relativno niskom pritisku, ali pritisak vode može varirati jer pritisak samo treba da bude dovoljno visok kako bi voda stigla do korisnika koji žive u visokim oblastima u odnosu na crpnu stanicu. U planinskim oblastima vodno distributivna mreža se deli u zone pritiska koje su razdvojene stanicama za redukciju pritiska, protočnim ventilima i nepovratnim ventilima. 

Za distribuciju vode kompanija AVK nudi različite vrste ventila i prateće opreme pogodne za sve vrste cevnih materijala i radnih pritisaka, kao što su: protočni ventili, centrični i dvostruki ekscentrični leptir ventili, nepovratni ventili, ventili sa plovkom, servisne ventile i ogrlice, vazdušne ventile, spojnice i prirubničke adaptere, reparaturne spojke, fitinge, ulične kape i ugradbene garniture. Uz to, nudimo širok asortiman nadzemnih hidranata za upotrebu iznad nivoa zemlje i za podzemne instalacije.