AVK International A/S - Balkan
Pretraživač Proizvoda

Protivpožarna zaštita

Ventili i hidranti za protivpožarnu zaštitu moraju biti izuzetno pouzdani, jer se postavljaju u sisteme koji štite ljudske živote. Uz to, moraju se lako održavati i trajati dugo, jer je rizično zaustavljati sistem zbog održavanja i zamene delova, pa se to vreme mora svesti na minimum. Cilj kompanije AVK su uvek najviši standardi kvaliteta, a većinu naših protivpožarnih proizvoda odobreni su prema UL i FM ili  VdS normama, koje imaju najpriznatije standarde u oblasti protivpožarne zašite. Naši ventili, hidranti i prateća oprema koriste se u protivpožarnim sistemima širom sveta. 

Nudimo širok asortiman proizvoda u oblasti protivpožarne zaštite, za primenu u zatvorenom i na otvorenom prostoru, uključujući hidrante sa ili bez vode u nadzemnoj cevi, NRS protočne ventile, OS&Y protočne ventile, stubne ventile, zidne ventile, ventile sa povratnim poklopcem i prateću opremu, koje su odobrile kompanije UL/ULC i FM. Uz to, nudimo i asortiman protočnih ventila sa prirubnicom i žlebovima sa odobrenjem VdS-a, koji savršeno odgovaraju raznim protivpožarnim instalacijama.
  • Protivpožarna zaštita u zatvorenom

    Protivpožarna zaštita u zatvorenom prostoru je od suštinskog značaja za sva mesta sa vrednom imovinom ili zapaljivim materijalom. Svim takvim mestima potrebna je efikasna zaštita u slučaju najgoreg scenarija: požara. Zato su robne kuće, tržni centri, kancelarije, hoteli, aerodromski terminali i slična mesta opremljena protivpožarnom zaštitom za zatvorene prostore sa sistemima prskalica koje efikasno gase požar pre nego što se otrgne kontroli.  Kod protivpožarnih instalacija za zatvorene prostore ključno je koristiti ventile i prateću opremu određenog kvaliteta, da biste bili sigurni da će raditi kad to bude bilo potrebno, čak i posle dugog perioda mirovanja. Širok asortiman protivpožarnih proizvoda za zatvorene prostore kompanije AVK sastoji se od ventila i prateće opreme visokog kvaliteta. Naše stroge procedure testiranja i međunarodno priznata odobrenja obezbeđuju čvrste i pouzdane proizvode. Ako su vam potrebni ventili za isključivanje, indikatori otvorenosti, nepovratni ventili, hvatači, fitinzi sa žlebovima ili slično, možete se pouzdati u proizvode kompanije AVK.  Naši protočni ventili sa mekim sedištem dizajnirani su za nadzemnu i podzemnu upotrebu i napravljeni su od materijala i premaza koji su izuzetno otporni na koroziju. Nudimo protočne ventile sa prirubnicom u OS&Y dizajnu sa indikatorom otvorenosti, kao i protočne ventile sa žlebovima sa indikatorom otvorenosti.  Naši centrični leptir ventili sa fiksnom gumenom oblogog imaju izvanredan koncept zaptivanja. Guma je ubrizgana direktno na telo ventila čime je nastalo trajno prianjanje, bez rizika od deformacije ili pomeranja obloge.

  • Protivpožarna zaštita na otvorenom

    Sistemi protivpožarne zaštite na otvorenom su neophodni u industrijskim zonama gde lako može doći do požara. Na takvim mestima se odvijaju razni procesi uz često prisustvo zapaljivih materijala. Zato tu postoji velika potreba za ovakvim sistemima.  Za protivpožarnu zaštitu na otvorenom čuveni hidranti kompanije AVK odobreni po UL/FM-u omogućavaju brzo i delotvorno držanje požara pod kontrolom pre nego što se sasvim otrgne kontroli. Hidrantima se može rukovati direktno putem prikačenog creva, vodenog topa ili ih profesionalni vatrogasci mogu koristiti kao mesto na kom će dobiti vodu.  „Suvi“ hidranti u nadzemnoj cevi prvenstveno su dizajnirani za oblasti u kojima se javlja mraz, gde se vodovodne cevi u zemlji nalaze ispod linije zamrzavanja. Hidranti sa vodom u nadzemnoj cevi su prvenstveno dizajnirani za oblasti u kojima nema mraza. Hidranti sa vodenim topom prvenstveno se koriste u hemijskim i petrohemijskim industrijskim postrojenjima, u rafinerijama, skladištima goriva, na aerodromima i u drugim postrojenjima sa velikim količinama zapaljivih tečnosti koje predstavljaju opasnost od požara. Naravno, kompanija AVK nudi protočne ventile sa odobrenjem kompanija UL/FM i indikatore otvorenosti, kao i prateću opremu za protivpožarnu zaštitu na otvorenom.